Magin bakom tacksamhet: Så kan det förändra ditt liv

Hur skapar vi magi? Det är inte alls särskilt svårt. Att börja varje dag med att känna tacksamhet är en både enkel och skön väg att göra sitt liv till det allra bästa.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Vet du att tacksamhet fungerar genom en universell lag som styr hela ditt liv? Det du tänker och känner drar du till dig. Ju mer tacksamhet, desto mer får du av glädje och harmoni.

När du inte känner tacksamhet eller är negativ, till exempel tänker ”jag gillar inte mitt jobb och mina arbetskamrater”, ”jag kan aldrig hitta en partner”, ”jag kan inte betala mina räkningar” så drar du till dig detta ännu mer genom din negativitet. Oavsett om det du tänker och känner är positivt eller negativt, så drar du till dig det du är mest fokuserad på. Det låter ”enkelt” men just enkelt är det kanske inte alla gånger, det krävs träning för att bli medveten om sig själv och vad man sänder ut.

Det går aldrig att ”lura” universum genom att skratta och le utan att känna. Du måste tänka och känna i ditt hjärta! Vi alla kan träna och bli bättre på att känna tacksamhet, för det ger resultat och är en kärleksfull vinst för alla.

Din tacksamhet är rena magneten. Ju mer du tacksamhet du känner, desto mer överflöd skapar du. Det är vad den universella lagen säger. Jag läste i en bok om hur religiösa ledare uttrycker sig om tacksamhet och dess betydelse, det stod ungefär så här:

”Buddha sa att du inte har någon anledning att känna något annat än tacksamhet och glädje”.

”Mohammed sa att tacksamhet och överflöd som du tagit emot är det bästa sättet att försäkra dig om att överflödet ska fortsätta”.

”Jesus sa ”tack” i förväg, varje gång han utförde ett mirakel”.

Om vi alla praktiserade tacksamhet skulle inga krig finnas. Se på alla framstående män och kvinnor som praktiserat tacksamhetens kraft och gjort stordåd i världen – Moder Teresa, Dalai Lama, Gandhi, Einstein, Leonardo da Vinci...

Tacksamhet är verkligen rena magin. Denna känsla är stor och så kraftfull, men jag tror inte alla förstår hur viktig och skapande denna energi är.

Du och jag ska tro på tacksamheten och leta efter den i vår vardag. Varje dag ska vi känna den i våra hjärtan. Vi ska göra detta till en vana, direkt när vi vaknar. Sedan ska vi fortsätta att skapa vår dag utifrån tacksamhet.

Roald Dahl skrev: ”De som inte tror på magi kommer aldrig att finna det”. När vi utövar tacksamhet så skapar vi magi och när vi inser våra välsignelser förändras våra liv till det bättre.

 

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.