Anna Strandlind: Vad är paradigm?

Ja, vad är det som styr ditt liv? Vilken programmering fick du som barn, i din miljö och av din omgivning? Skapades bra eller dåliga vanor? Du kan förändra dem, om du vill!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag ska berätta om något väldigt intressant som alla vi människor har med oss i livet och som påverkar allt vi tänker och gör och de resultat vi får. Det handlar om paradigm. Nu kanske du undrar vad detta är? Jag ska förklara det på ett enkelt sätt.

Paradigm är dina tankar och idéer som du fått som vanor under din uppväxt, din omgivning och din miljö. Det är din inprogrammering, din inre tro och de vanor som finns i ditt undermedvetna där känslorna finns. Dina känslor styr ditt resultat. Vet du att 97 procent följer ett mönster av vanor? Är dina vanor bra för dig, eller dåliga?

Vi gör enormt mycket på ”autopilot”. Vi skapar vår sanning utifrån vad vi fått för inprogrammering. Tänk om din ”sanning” inte är sann? Tänk om du skulle kunna få något annat du vill ha i ditt liv och inte se dina begränsningar? Det går!

Saker och ting bara ”är”. Det är när vi börjar värdera dem positivt eller negativt som de får en betydelse. Ett exempel: Vissa människor tycker att 100 000 kr är enormt mycket pengar att få eller tjäna och att det känns svårt att nå denna summa, medan andra tycker att det inte är så svårt och har en positiv inställning till pengar.

Vi värderar saker med ”plus” eller ”minus”, beroende på vad vi har för paradigm. Om du under din uppväxt fått vanan att se pengar som ett nödvändigt ont, något man ska kämpa för och att pengar är negativt på något sätt som att det funnits avundsjuka runt pengar och att familjen inte själv lyckats, då är det denna inställning du tar med dig i ditt vuxna liv. Inte alltid medvetet.

Har du däremot blivit matad med att det är lätt, roligt och inga problem med pengar, har du lättare att skapa pengaflöde i ditt liv därför att det är dessa signaler och känslor du sänder ut.

Vad det än gäller i livet, kan vi se i resultaten var vi har för paradigm. Du kan ändra ditt resultat om du vill! Idag när vi är vuxna har vi möjlighet att förändra, det hade vi inte när vi var barn. Och inget kommer att förändras om du inte ser till att det sker!

Allt finns i överflöd redan, universum bedömer inte vad som är mycket eller lite, det är vi själva som dömer utifrån en paradigm. Jag vet att livet vill dig väl, så agera och se hur värdefull du är!

 

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.