Kan världen faktiskt bli en bättre plats om vi mediterar?

Att finna inre ro och stillhet via meditation, är också att fylla på med glädje och bli mer medveten om vad som är viktigt i livet. Så låt en helt ny värld komma till dig!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Om vi alla var helt närvarande i nuet, skulle vi människor uppleva och känna så mycket mer kärlek och medkänsla till oss själva och vår omgivning. Det är jag övertygad om. Vad tror du?

Det bästa sättet att slappna av och vila sinnet är i närvaron, bland annat genom meditation. Det handlar mycket om att släppa kontrollen, vilket tar vår energi, och att icke döma.

Meditation är att låta saker vara som de är just nu, och kunna acceptera. Men även tillåta sig själv att släppa taget. Att vila i närvaron, precis i detta ögonblick…

Vi människor upplever glädje, sorg, utmaningar, framgångar och motgångar. Det hör till själva livet. Allt är som det ska.

När vi mediterar så tränar vi oss på att vara mer öppna och accepterande. Det innebär att vi mår bättre, vi får ett bredare perspektiv över det vi upplever. Det i sin tur gör att vi inte behöver hålla fast vid saker och ting som ger oss dålig energi. Det är en typ av sinnesträning.

Vi skenar heller inte iväg på samma sätt vid oro, utan kan hålla oss mer lugna och känna in på ett annat sätt. Det gynnar våra handlingar och tron till oss själva och andra. Det skapar en helt ny medvetenhet.

Jag upplever att meditation gör mig fridfull, glädjerik och mer medveten om vad som är viktigt i livet. Min andliga och mediala kontakt blir också starkare. Meditationen ger verktyg att relatera till livet på ett direkt och ”avväpnat” sätt, så vi kan uppleva närvaron i nuet. Det kan vara magiskt.

Jag vill också påstå att meditation handlar om att ha mer uppmärksamhet på vad som händer inom oss, och vad vi känner. Det innebär att kunna känna både bra och mindre bra känslor, men att acceptera dem. Att stanna upp och låta saker lösas upp, men vara medveten om dem.

För mig är meditation också ett sätt att hitta min sanning och få den högre vägledning som vi alla har inom oss. Vi är här för ett högre syfte, vi är andliga varelser med så mycket kärlek och ljus inom oss.

Att sitta och titta på ett träd som blommar, bara se detta magiska, är en typ av meditation. Att känna den mjuka pälsen på en hund, det är att vara i nuet. Att bara vara i sin andning och fylla lungorna med nytt syre, andas ut…Det är också meditation.

Börja med att vara närvarande i det du gör, stanna upp och var öppen. Då kan en helt ny värld komma till dig, en positiv sådan.

 

Varma kramar från mig,

Anna

Se vad vi mer har skrivit om meditation

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.