Anna Strandlind: Vem vill du vara?

Dina tankar blir ditt liv, så välj dem med omsorg! Kloka ord från Anna i veckans krönika. Fastna inte trist ältande, du har själv ansvar för att tänka tankar som gynnar dig.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Att lära känna sig själv handlar om att iaktta och bli medveten om sin egen inre process. Det är då du öppnar upp för universum och får i gång en kommunikation via små, inre impulser, blir öppen i sinnet och reflekterar över ditt eget beteende i stället för att döma andra.

Vad händer inom oss? Varför reagerar vi som vi gör? I det inre sker den riktiga förändringen och det yttre blir en återspegling av det som finns i vårt inre.

Jag läste om tibetansk meditation, Dalai Lama uttryckte sig ungefär så här:

”Meditation handlar inte om att öva sig i att tänka eller frånvaron av mental aktivitet. Det handlar mer om att man ska iaktta och lära känna sig själv, sitt eget jag och dess väg.”

Kan man iaktta och uppmärksamma en enda sak, om så bara för en kort stund, ger det nya mentala färdigheter. Att vara närvarande i sina andetag och i nuets gåva.

Låt aldrig dåtid styra nutid. Det gör att vi inte utvecklas, och livet är ett växande. Allt är i rörelse, allt vibrerar och är energi. Energi står aldrig still. Om vi sitter fast i dåtiden på grund av saker som har hänt förr, går vi emot de universella lagarna, där bland annat vibrationslagen finns.

Vi ska njuta av dåtid och lära oss av det som varit, men aldrig sitta fast och älta problem som gör att vi mår dåligt. Vi förstör bara för oss själva. Det som har varit, har helt enkelt varit. Så gör dig själv och andra en tjänst, sluta älta gamla problem. Tänk om och försök hitta nya idéer, ge dig själv tankar som gynnar dig.

Vad vill du ha i ditt liv och vem vill du vara? Det är det som ska vara ditt fokus, kärleken i ditt liv. Om du känner att du inte mår bra eller är i form kan du ändra dina tankar och skapa nya idéer. Det är ditt ansvar, ingen annans.

Du kan också be om hjälp, det är viktigt att komma ihåg. Ibland reflekterar vi människor inte över varför vi mår dåligt, vi låter det vara så för att vi är på lite ”dåligt humör” och omgivningen blir lidande.

Vi kan låta vårt inre styra det yttre, och inte tvärtom. Jag menar att om vi ska låta allt som händer i vår omvärld styra våra tankar, då mår vi inte bra. Däremot om vi väljer hur vi vill uppfatta vår omvärld, kan vi styra vårt mående till det bästa. Vi väljer vad vi vill engagera oss i och vad som gör att vi mår bra. Glöm inte det!
Dina tankar blir ditt liv, så välj med god omsorg varje dag vad du tänker. Det du tänker och känner styr dina handlingar.

 

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.