Du är hypnotiserad!

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Visste du att du ungefär varannan timme är i ett hypnotiskt tillstånd? Det är när du får den där tomma blicken och befinner dig för ett kort ögonblick i ingenmansland. I denna stund är du i ett förändrat medvetandetillstånd – hypnos – då din hjärna ”städar” och kroppen ”kalibrerar” det autonoma nervsystemet. Varför berättar jag detta kan man undra? Jo för att jag vet att många skulle vilja prova hypnos men vågar inte. Man tro att hypnos innebär att man sover, att man inte har kontroll eller att hypnotisören kan förvandla en till en groda (för det har man sett på TV). Inget kan vara mera fel. I hypnos har man fullständig kontroll, man sover inte och man gör inget som går emot sin egen etik och moral. Det är dessutom inget sanningsserum som gör att man avslöjar sitt bankkonto eller pinkod till kreditkortet.

Hypnos kan förklaras som ett förändrat medvetandetillstånd där kroppen är djupt avslappnad – den sover, men du är vaken och har ett starkt inre fokus på de processer som pågår inom dig. Samtidigt så upplever de flesta ett enormt lugn och frid även om man arbetar med terapeutiska processer exempelvis minnen från barndomen eller tidigare liv.

Alla kan gå ner i ett hypnotiskt tillstånd och de enda som jag inte rekommenderar hypnos är människor med svåra psykiska diagnoser som schizofreni exempelvis. I Sverige finns många duktiga hypnoterapeuter så har du inte provat hypnos för att bli av med blockeringar, trauman eller för att lyfta och förstärka dina styrkor och begåvningar så rekommenderar jag dig att göra ett försök. Precis som vanligt så sök upp någon som har en vederhäftig utbildning från exempelvis Svenska Skolan för etisk och analytisk hypnos eller som är medlem i International Hypnotists Guild.

Namasté
Jai
www.loveit.se

Fler krönikor

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.