Har alla djur hjärtan?

Djurkommunikatören och djurräddaren Mia Mattsson-Mercers son Max kan se maskarnas osynliga hjärtan.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
När barnens själar kommer till jorden är de fortfarande varma från de universella minnena. Deras ögon strålar av visdom från början, fram till slutet av livet här på jorden. De föds och har en stark vision av fred och harmoni för vår världs framtid.

Att spendera tid tillsammans med barn är en berikande och härlig upptäcktsresa som många av oss vuxna kanske glömt bort. 

Att se barns förundran när de upptäcker världen med sina andliga ögon är ungefär som vi gör när vi besöker ett nytt land. Annorlunda kulturer med deras unika dofter och häpnadsväckande intryck. Likaså är det för barnen när de kommer till jorden. En ny kultur, nya intryck och upplevelser. 

Barnen har fler nyanser av känslor än vad vi vuxna har kvar. 

Jag får ibland söka på nätet om något mina barn har berättat för mig, som jag inte haft en aning om. 

I förra veckan regnade det i flera dagar. Max, min sjuårige son, var ute i regnet och räddade maskar. Max var nöjd och våt när han kom in och med lysande ögon konstaterade han: ”Maskarna är viktiga för Moder Jord. Och mamma, de har osynliga hjärtan!”

Detta var något jag inte tänkt på tidigare! Har maskar hjärtan? Fascinerad läste jag på internet om maskar utan hjärtan. Jag tittade på Max med en beundran. Han kunde se deras osynliga hjärtan.

That’s Amore!

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.