Jai Thornell: Bland änglar, guider och högre dimensioner finns ingen hierarki

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Inte sällan hör vi att ärkeänglar står över vanliga änglar. Det skulle betyda att det finns hierarki och att Källan som är allt och allas grundessens älskar olika mycket.

Hur har dessa tokiga idéer uppstått? Det beror först och främst på att människor inom olika religioner påstått detta – förmodligen för att det passat deras egen makt och uppblåsta egon.  Dessa påståenden har sedan tagits vidare som en sanning inom flera områden, bland annat det mediala (där alldeles för få ”sanningar” ifrågasätts.). Det är som om du själv tittade på din ena hand och tycker att några av fingrarna är mer värda att älskas eller är viktigare än några andra fingrar.

Jag vet inte hur många seanser jag varit på och hört ”mediet” berätta att någon har en viss ärkeängel med sig. Så vad har då denna speciella ängel att förmedla kan man undra. Oftast är det bara något luddigt budskap om att personen i fråga ska ta bättre hand om sig och älska sig själv… Det är tragiskt att bevittna denna såpa och eventuella uppblåsta egon.

I en hierarki härskar någon och andra får följa. Det är en organisationsform i form av en pyramid. Varför skulle Källan, Gud eller vad du föredrar att kalla det högsta formlösa medvetandet för, skapa en hierarkisk ordning där vissa är bättre, viktigare eller mer värda än andra? Om du har ett 1500 bitars pussel – skulle du då påstå att vissa bitar är viktigare än andra? Självklart inte.

All hierarkiskt tänkande bygger på att vissa anser sig ha rätten att bestämma över andra – ett centralstyre som sedan andra ska anpassa sig efter. Men det fungerar bara i en värld av egon. I Källans ögon är alla lika viktiga. Vi må ha olika funktioner ja – absolut – men ingen kan verka utan den andre. Ingen är viktigare. Ingen är bättre. Ingen har mer makt. Ingen är mer helig. Ingen är mer älskad.

Namasté
Jai
www.loveit.se

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.