Jai Thornell: Mantra för att befria ditt sinne

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Vi möter det inom musiken, yogan och annan andlig utövande. Mantra är sanskrit och är en sammansättning betyder av ordet man, som betyder “sinne” och tra, som betyder “befria”. Alltså befriar mantran sinnet. Men från vad? Från egots tjatter. Mantran stillar sinnet och skapar dessutom nya, mer friska tankar. Så att mantra kan med andra ord förändra mycket i ens liv.

Enligt tradition så ska man upprepa mantrat 108 gånger och till sin hjälp kan man ha ett Japa Mala – ett sorts radband med 108 pärlor för att hålla reda på hur många gånger man upprepar det. Man upprepar sitt mantra för varje pärla genom att låta det löpa mellan tumme och pekfinger, pärla för pärla, 108 gånger. Ett mantra behöver inte vara på sanskrit utan kan vara ett som du själv bestämmer och på svenska. Till exempel; Jag är ren kärlek. Sätt dig i stillhet, kanske med skön musik, blunda och upprepa ditt mantra tyst eller högt för dig själv. 

Antalet pärlor är 108 enligt tradition:
1 står för Källan
0 står för Fullkomlighet
8 står för Evighet
Budskapet är: Källan är fullkomlig i evighet

Genom att sitta i stillhet en kort stund varje dag och mantra ditt favoritmantra så lovar jag att det kommer hända många fina mirakel i ditt liv! Tänk dig bara att få tyst på knoppen! Det går kanske inte förstå gången men ge det en ärlig chans.

Ett känt mantra som sjungs av artister som Deva Premal, Lex Von Someren eller Kevin James är nedanstående.

Aad guray nameh
Jugaad guray nameh
Sat guray nameh
Siri guru devay nameh

I bow to the Primal Guru,
I bow to the Guru woven through time
I bow to the True Guru, the true identity of the self.
I bow to the Great Guru whose great glory will always be.
Guru: that which brings us from darkness
(GU) to light (RU). 

Lyssna här!

Namasté
Jai

Fler krönikor

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.