Mia Mattsson-Mercer: Djuren lever i nuet med telepatisk kommunikation

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Privat

För oss djur är tålamod ett sätt att överleva.

Alla har vi säkert någon gång sett djur som väntar tålmodigt på sina barn. En ankmamma som väntar tålmodigt på att hennes ankungar skall våga hoppa ned från kanten. När elefantungen snubblar och faller, kommer elefanthonan tålmodigt och kollar om han är okej. Jag beundrar deras tålmodighet.

Vi lever i nuet och med vår telepatiska kommunikation till varandra och alltet. Allt sker i nuet. Vi står dagligen i kommunikation med Universum, helheten och våra guider som vibrerar runt omkring oss. Det är fridfullt, ingen ångest. Ångest skapas av att känna sig inlåst i sig själv. Vi föder i harmoni utan rädslor.

Det fick mig till att minnas en het sommardag nere i södra Italien. Jag fick ett samtal att en liten valp hade blivit överkörd. Valpen låg mitt på gatan med knäckta bakben. Bilarna tuttade ilsket på det lilla livet som inte hade någon chans att flytta sig. Men vad som fick mig till tårar var att vid sidan av vägen stod mamman med de andra valparna och väntade tålmodigt. Hennes blick betraktade valpen allvarligt.

När den skadade valpen lyftes in i bilen gick mamman och de övriga valparna iväg. Det kändes först grymt, men senare insåg jag att mamman visste. Hon accepterade vad som hände nu. Valpen överlevde.  Han fick ett av sina ben amputerade, men det stoppade honom inte till att bli ett busfrö på ”endast” tre ben.

Tålamod, tillit och tro. Tre ord som vi människor har svårt att leva efter.

Att vara i inre frid. Att vara ensam i stallet, är att vara i frid. Att meditera tillsammans med sitt tamdjur tillför en djupare kontakt.

Förr gick hemmafrun och vilade sig i 15 minuter. Det var en slags meditation. Djuren vilar flera gånger om dagen för att hämta kraft (och kunskap). Lägg undan telefonen och låt oss tillsammans i vårt inre fara till savannen, där vi känner vinden smeka vårt hår. Eller till stallet, där hästarna tuggar tryggt sitt hö. Stanna upp ett litet tag och bara var i nuet.

That’s Amore!
Mia Mattsson-Mercer
www.awl.org

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.