Vem du är visar vem jag är

Energimässigt är vi väldigt lika vårt husdjur, menar djurkommunikatören Mia.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
Energimässigt är vi till en stor del en stark avbild av vårt husdjur, eller är det tvärtom? När jag kommunicerat klart med en hund vet jag oftast vem ägaren också är.

En hundklient skickade energibilder på sin matte till mig, att matte var osäker men hade en kaxig attityd. I nästa energibild visade hunden att han själv var osäker mot många andra hundar. 

Matten blev lite generad när jag pratade om osäkerheten de båda hade. Det visade sig att matten hade problem att umgås med människor och hunden med andra hundar. Båda kommunicerar med ”fel” energier. Senare blev matten mera uppmärksammad över vad hon sände ut till omgivningen.

Är du nyfiken på vad du och ditt djur speglar utåt? Här är en övning som du kan göra tillsammans med ditt husdjur:
• Tänd ett ljus och låt tystnaden falla. Sitt bekvämt med papper och penna. Inget digitalt! 
• Tänk på ditt husdjur och låt pennan skriva ned alla känslorna som kommer till dig. Korrigera inte, bara skriv ned dina ord på känslorna. 
• Efter en liten stund, lägg ned pennan och bara sitt stilla.  Det skall kännas som en meditativ känsla.
• Nästa steg tänker du på dig själv. Fråga vem du är! Igen, skriv ned allt du få fram utan att korrigera någonting. Det är endast till dig själv som du antecknar, så ta av dig skämkoftan.
• När du känner dig redo, läs igenom vad du antecknat om ditt djur. Läs sedan igenom dina anteckningar om dig själv.  

Du kan göra denna övning flera gånger och kommer snart att bli snabbare på att sätta ord på känslor som kommer till dig. Detta är också ett bra sätt att lära känna dig själv och din fyrfotade vän, på ett annat plan.


That’s Amore!
Mia Mattsson-Mercer

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.