5 tips på hur du håller din motivation på topp

Det är mänskligt att tappa motivationen ibland och känna sig oinspirerad. Oavsett om det handlar om att meditera varje dag eller träna inför ett maraton. Här får du 5 tips som hjälper dig att nå dina mål!

Text: Linda Nellfors
Foto: Shutterstock

1. Specificera ditt mål!

Vad strävar du efter? Är det att hitta en ny kärleksrelation, att meditera varje dag, att klara av att springa en mil eller att bli befordrad? Oavsett om ditt mål är personligt eller jobbrelaterat, försök vara så specifik du kan på vart du vill nå. Skriv ner det på en lapp och påminn dig om det dagligen.

2. Ta reda på varför!

Varför vill du nå ditt mål? Vad är det som driver dig framåt? Om du fokuserar på att lägga ner passion i ditt projekt så kommer det även synas på ditt resultat och det kan ge dig en innerlig energi till att inte ge upp.

3. Sätt en deadline!

Det är svårare att uppnå ett mål utan någon tidsgräns. Och att ha specifika deadlines gör dig mer motiverad att klara av det du vill. Sätt en rimlig deadline som motiverar dig att göra vad som krävs och ge dig själv löftet att hålla tiden. 

4. Belöna dig själv!

Det är vanligt att vi inte får någon belöning förrän målet är avklarat. Men försök att belöna dig själv även under tiden när det går bra! Ge dig själv belöningar som gör att du längtar efter att komma längre i din process och få fler. Exempelvis kan det vara att ta en dag ledigt från jobbet, njuta av din favoritmåltid eller gå och få massage.  

5. Ta hjälp av andra!

Försök hitta någon som strävar efter samma mål som du! Då kan ni motivera varandra att hålla igång. Det kan vara en kollega, en vän, ett forum på internet, en studiegrupp eller en livscoach. Förutom att du blir mer inspirerad så är det också roligt att få dela med sig av erfarenheter och upplevelser.


Som sagt, det kommer alltid dagar då motivationen är i botten. Men vi hoppas att dessa tips kan hjälpa dig att få energi och lust att fortsätta även då det känns tungt.

Källa: Mind Fuel Daily

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.