Attraktionslagen jobbar varje sekund – så använder du den

Du är manusförfattare till ditt liv, menar Gunilla Skallström. Med sin nya bok vill hon lära oss hur vi kan förverkliga våra drömmar med hjälp av attraktionslagen.

Text: Madeleine Walles
Foto: Shutterstock, Lassbo Förlag, Anette Berggren

Jag möter Gunilla Skallström en solig vinterdag i Malmö och hon berättar att hon just har djupandats och förberett sig för något som länge stått högt på hennes önskelista.

– Attraktionslagen fungerar, tillägger hon med ett klurigt leende.

Vi ska prata om hur denna – den styrande lagen i universum – fungerar och hur de energier och känslor vi har inom oss påverkar våra liv. Energierna som blir den vibration vi skickar till omvärlden och gör att när vi tänker positivt, får vi gott tillbaka. Och tvärtom. Med den insikten kan vi lättare skapa det liv vi vill ha.

LÄS ÄVEN: Kan dåliga dagar komma i vägen för attraktionslagen?

– När jag vaknar på morgonen sätter jag direkt i gång och mediterar, säger Gunilla. Det är otroligt viktigt för mig att känna in hur bra jag har det. Känna tacksamhet.

– Med en andlig syn på livet, handlar tacksamhet mycket om att inget händer av en slump. Allt har en mening och vi är fria att välja hur vi vill se på det som händer. Även det jobbiga som sker ger oss något att ta med oss i livet.

Attraktionslagen är en del av livet

Tacksamheten handlar bland annat om den trevliga lägenheten på Ribersborg, nära havet. Dagens klarblåa himmel får ljuset att flöda in från den lugna innergården, det är verkligen en oas mitt i staden. Året om tar Gunilla vara på möjligheten att promenera ner till stranden och ta ett dopp i Öresund, berättar hon.

– Tänk att jag hamnade i Malmö! Det var vad ett medium sa till mig för 16 – 17 år sedan. ”Jag hör Malmö” sa hon, men själv kunde jag inte alls föreställa mig det, för jag kände ingen här. Sen kom allt som på ett pärlband. Jag flyttade från Kinnekulle till Malmö, träffade personer som stöttade mig på olika sätt och fick den här fina lägenheten som jag älskar.

LÄS ÄVEN: Så funkar attraktionslagen – och därför blir din dröm aldrig verklighet

Hon ler från sin plats i favoritfå­töljen.

– Attraktionslagen har såklart spelat in. Den är en naturlig del av mitt liv. Jag ber till exempel om att snabbt komma genom en kö, jag har fått biljetter till konserter där allt är slutsålt. Och förra måndagen körde jag saker från pappas lägenhet i Lidköping, när himmelens portar öppnade sig och det regnade småspik. Eftersom jag skulle packa ur en fullastad bil, bad jag att regnet skulle upphöra när jag kom fram. Det gjorde det, vid Malmös stadsgräns.

Välj det som har en wow-känsla

Men helst använder Gunilla attraktionslagen till att få hjälp att välja det mest positiva i livet, för att göra rätt val så att hon går sin väg, och ingen annans.

Detta vill hon missionera om. Att livet handlar om att du är fri att välja. De val du gör, kan förändra ditt liv. Därför ska du alltid välja det som känns lite bättre än de andra alternativen, som har lite mer wow-känsla. Det är nämligen de val du gör för din egen skull.

Sitt livslånga lärande har Gunilla samlat i boken Fri att välja Ditt liv. Med den vill hon få oss att inse att vi alla kan förändra vår tillvaro. Eftersom det är du, och ingen annan, som kan göra skillnad. Och när du fångas av den starka känslan, då sker något.

LÄS ÄVEN: Astral projektion: Lämna din fysiska kropp och upplev magi

Det är väl solklart för var och en av oss att det är ett bättre val att vara positiv och se möjligheter än tvärtom. Men det är inte så lätt alla gånger, och Gunilla ger i boken tydliga exempel på varför. Hon konfronterar oss med hinder som lätt kan stå i vägen, kvarlevor av det vi lärde oss som barn. Det kan vara skuld och skam eller rädsla och plikt. Och för att kasta av oss alla tunga ok, behövs en omprogrammering förklarar Gunilla. Det är den hon vill ge oss verktygen till.

Hon bjuder på ett varmt skratt:

– Tänk att det skulle ta mig nästan 70 år att förstå att allt börjar med mig själv! Att det är jag som är manusförfattare till mitt liv! Och som 70-åring är jag fortfarande nyfiken och letar efter outforskade juveler inom mig.

Skallstrom-Gunilla.jpg

Allt är en spegel av ditt inre

Gunilla vill hjälpa oss att bryta gamla mönster och stänga av autopiloten som så lätt hänger med livet igenom. Programmeringar från tidiga år. I stället ska vi rikta blicken inåt och ställa oss frågor som ”Vem är jag?” och ”Vad mår jag bra av?”. Det är först när vi slutar göra val som kommer från andra, som vi blir fria att välja vårt liv.

– Enligt attraktionslagen drar vi alltid till oss den vibration vi har inom oss. Det betyder att allt som sker runt omkring dig, är en spegel av ditt inre. Även de tysta tankarna och känslorna du har påverkar omvärlden, och därmed ditt liv.

Men vi är ofta inte medvetna om detta. Gunilla ger ett exempel.

– När du följer en tv-debatt och ser en politiker som har en annan åsikt än du själv, kan det starta negativa känslor. Även människor ute på stan kan genom sitt utseende eller beteende sätta i gång känslor inom oss. Då ska vi lyssna till den inre rösten. Själen. För negativa tankar, om någon eller något, stör alltid vår harmoni!

LÄS ÄVEN: Aktivera kristallernas kraft: Så väljer och använder du dina stenar

– Vårt inre ser på livet med kärlek, säger Gunilla. Vi föds positiva, men på livets väg kan vi bli lite kantstötta och tilltufsade och ibland tar det tid att förstå.

Attraktionslagen handlar alltså inte bara om att sända ut en önskan om kärlek och rikedom eller en lägenhet i Ribersborg.

– Den jobbar varje sekund i våra liv! Inte bara när du vill skapa något positivt, utan även när du sänder ut vibration av det negativa. Detta är viktigt att bli medveten om, för annars slår autopiloten till och gammal programmering kommer upp till ytan. Så kom ihåg att du skapar varje sekund! Livet är nu och det ger dig fantastiska möjligheter!

Barndomens betydelse

För Gunilla handlade barndomens inprogrammering om att växa upp i en familj där det aldrig visades några känslor, vilket skapade ett enormt bekräftelsebehov hos henne.

– Jag kände mig osynlig, oönskad och ohörd. Jag hade inget självförtroende. Tidigt läste jag psykologiböcker. Jag kände att något var fel, men kunde inte peka på vad. Att verkligen förstå vad det är som händer inom en och hur man kan göra något åt det, fick jag insikt om först när jag fick kontakt med min andliga sida. När jag förstod att det fanns reinkarnation och ett samband med varför jag valt vissa saker i livet. Jag insåg att det var ingen slump.

– Det blev tydligt vad min barndomsupplevelse haft för syfte. Jag behövde den för att lyfta vad som är viktigt i livet.

LÄS ÄVEN: Så släpper du taget om dina negativa tankar

Under de första sju levnadsåren skapar vi en uppfattning om oss själva, förklarar Gunilla. Barnet registrerar hur mamma och pappa beter sig mot varandra och hör dem kanske säga saker som påverkar barnets bild av sig själv. Om det lilla barnet hör en vuxen slänga ur sig saker som ”fattar du trögt” eller ”är du dum” – kanske av ren uppgivenhet och trötthet i en stund när barnet vägrar lyda, kan detta bli barnets uppfattning om sig själv. Det finns alltid ett ursprung till en känsla, betonar Gunilla.

Förändringen börjar med dig

För att kunna jobba med sig själv och barndomens inprogrammering som blivit ett hinder i livet, kan vi gå tillbaka till barndomen för att försöka förstå vad som hänt. Acceptera känslan man haft, men framför allt inse att det inte är en uppfattning som du har om dig själv. Det är någon annans syn på dig! Då sker något. Det är då du kan släppa taget om det gamla, förklarar Gunilla.

– Du har kanske aldrig frågat dig själv om känslan du haft var sann. Denna inprogrammering har smugits på dig. Men om du fortsätter att leva efter den så kommer du aldrig att kunna förändra ditt liv eller synen på dig själv.

Gunilla har fyllt sin bok med viktiga verktyg. Elva kapitel, som vart och ett avslutas med en sammanfattning som gör det enkelt att ta in informationen i lagom dos. Och övningar, som Talet till dig själv och Mötet med det inre barnet.

LÄS ÄVEN: Räkna ut din personliga siffra för år 2024 – så här gör du

– Jag hoppas att boken ska hjälpa läsaren att lära känna sig själv och göra det lättare att välja sitt bästa liv. Allt börjar med dig!

– Det handlar om att se sig själv på ett annat sätt och tro positivt om sin person.

Idag väljer Gunilla vad och vem hon vill lägga sin energi på. Det har under livets resa blivit alltmer tydligt vad hon mår bra av.

– Idag vågar jag vara den jag är och stå upp även för de negativa sidorna. Jag är inte rädd. Om mina val inte passar någon annan är det deras grej, inte min. Det är när vi söker bekräftelse som det blir en låsning.

Gunilla-Skallstrom.jpg

Din lycka är ditt ansvar

Bekräftelsebehovet från barndomen, det som fick hennes första stora kärleksrelation att gå i kras, har hon lärt sig hantera.

– Jag sökte bekräftelsen som jag inte fått tidigare, men det blev rena katastrofen. När jag tittar i backspegeln ser jag att relationen trots allt var rätt. Den vibration man ger är det man behöver. Min vibration var så sökande och mannen jag älskade var en katalysator som behövde komma in i mitt liv för att jag skulle se hur illa det var ställt med mig.

LÄS ÄVEN: Jag trivs inte på jobbet – hur får jag till en förändring?

– Det är viktigt att komma ihåg det personliga ansvaret för sina tankar. Det är ingen annans uppgift att göra dig lycklig. Oavsett hur du ser ut eller vad du gör, så gör du ditt bästa och är den du är. Så acceptera och älska precis den du är!

Jag är lite nyfiken på det Gunilla sa i början av vårt möte, om det som länge stått högt upp på hennes önskelista. Vad var det hon menade?

Gunilla ger mig ett varmt leende.

– Att det skulle bli en artikel i Nära. Attraktionslagen fungerar som du ser, det är det fina i kråksången.

5 sätt att höja din energi!

  1. Vänta inte på att bli perfekt, älska dig själv villkorslöst och gör det nu.
  2. Affirmationer kan vara en hjälp på vägen till självkärlek. Se dig i spegeln och säg: ”Jag älskar och accepterar mig själv precis som jag är”. När du känner kärlek till dig själv har du hög energi.
  3. Tänk och tala alltid positivt om dig själv.
  4. Tacksamhet är en oerhört effektiv metod för att höja sin energi, för när du känner tacksamhet fokuserar du endast på det positiva.
  5. Meditation gör dig mer fokuserad, mer kreativ, mindre stressad. Du blir en bättre beslutsfattare och känner dig mer tillfreds i livet.

LÄS ÄVEN: Hjärtats energier påverkar dig: Lär dig odla mer kärlek

Lev i flödet!

  • För att leva mer i flödet behöver du bejaka dina passioner.
  • Välj alltid det som känns mest glädjefullt!
  • Synkronicitet innebär att universum skapar meningsfulla sammanträffanden i ditt liv.
  • När du släpper taget och visar tillit till livet, är du öppen för alla möjligheter. Då leder strömmen dig dit du ska och du är i samklang med din intuition.

LÄS ÄVEN: 3 enkla steg för att uppnå flow: Ta del av Universums skaparenergi

Det här är Gunilla Skallström

Ålder: 70 år.
Familj: Lever ensam.
Bor: I Malmö.
Bakgrund: Har arbetat som familjeterapeut, som HR-specialist och även med kompetensutveckling.
Motto: ”Se inte så allvarligt på det som händer, gå inte djupare in och älta det som varit dåligt. So what! Det finns viktigare saker”.
Andlighet för mig: Att se livet och mig själv i ett större perspektiv, förstå att min plats i den här tillvaron är en del av allting.
Aktuell: Med boken Fri att välja Ditt liv (Lassbo Förlag).
Kontakt: gunilla@vågareflektera.nu
Hemsida: www.vågareflektera.nu

LÄS ÄVEN: Upptäck synkronicitet i vardagen – när universum pratar med dig

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.