Mediet Benny Rosenqvist om pendling och automatskrift

Det finns många sätt att få hjälp från andevärlden – helt utan kostnad. Pendling är en väg. Automatskrift en annan. Vårt medium Benny Rosenqvist var själv ung och nyfiken när han testade dessa båda metoder för att få svar om sig själv. Här berättar han om sina erfarenheter och uppmuntrar dig att prova. Enkelt och gratis!

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Shutterstock

Jag var lite småsur på andevärlden i unga år, för jag som medium fick se så mycket om alla andra, deras liv och framtid, men ingenting om mig själv. Därför var det fantastiskt när jag lärde mig pendling. Det är någonting som människor har gjort sedan urminnes tider.

Kanske har du själv testat att med en synål och en tunn tråd, pendla för att få fram hur många barn du ska få? Och se om det blir flickor eller pojkar?

Det är jätteenkelt, du trär tråden i nålen och låter den hänga rakt ner. Du håller tråden i ena handen, drar sedan nålen sakta upp och ner mot andra handens sida några gånger, flyttar den upp ovanför handen och kollar om nålen gör utslag.

Om den cirklar får du en flicka. Om nålen rör sig fram och tillbaka, en pojke. Och mellan varje barn ska nålen ”laddas” på nytt genom att gnidas mot handen.

Energiöverföring från andevärlden

Jag var precis lika nyfiken som alla ni andra, så jag gjorde också den här övningen när jag var tonåring. Men nålen stod alltid helt stilla och jag förstod inte varför. Tyvärr fick nålen rätt. Jag har aldrig fått några egna barn.

Det jag sedan lärt mig om pendling är att det är guiden som berättar för dig vad som ska hända och det blir en energiöverföring från andevärlden till dig som pendlar. Det är helt enkelt andevärlden som kommunicerar med oss.

Det går alldeles utmärkt att använda nålen och tråden när vi pendlar för att få svar om andra saker. Och det är hur enkelt som helst!

Guiden svarar genom pendeln

Min kunskap om pendling började med att jag fick information av en kär vän, magiska Moppe, som kunde så mycket. Jag fick av henne lära mig allt om pendling. Hon hade en kristallpendel som jag fick låna och hon berättade hur jag skulle gå tillväga.

Jag fick lära mig att jag allra först skulle fråga efter tecknet för JA och tecknet för NEJ. Sen skulle jag fråga: Behöver jag andligt beskydd? Och det är viktigt för alla som pendlar att tänka på! Om pendeln svarar ja, så ber man om beskydd så att ingen annan än ens guide kan svara på frågorna. Du kan då vara säker på att det är rätt svar du får.

Tydligt ja eller nej från pendeln

Hur vet man då vilket som är JA och vilket som är NEJ? Ja, bäst är att prova sig fram. Ställ en fråga som har ett givet svar. Till exempel: ”Är jag gift?” Låt sedan pendeln svara. Om den rör sig fram och tillbaka som ett streck och svaret stämmer så är detta tecknet för JA. Om den istället rör sig i en cirkel och svaret inte stämmer, är det tecknet för NEJ.

Jag brukar förstärka detta genom att säga till pendeln: ”Jag vill ha tecken, Jag vill ha ett TYDLIGT tecken”.

Sen är det bara att köra på med sina frågor. 

Du kan använda synålen. Eller en halskedja med ett hänge. Du behöver alltså inget specialverktyg. Du har säkert något hemma i en låda som du kan använda.

Fråga inte pendeln för mycket

När jag började pendla i tonåren frågade jag om allt. Det handlade om kärlek, relationer, om skolan och om framtida jobb. Jag frågade om jag skulle flytta och om jag kunde lita på en viss person. Jag ställde enbart ja- och nejfrågor.

Men jag vet personer som pendlat på ett lite annorlunda sätt, genom att använda en bricka med alla alfabetets bokstäver utskrivna från A till Ö. Här finns utskrivet JA och NEJ och siffrorna 1, 2, 3 och så vidare ända upp till 28. Och en särskild ruta för talen därifrån upp till 100. Via den här brickan kan de sedan få svar när pendeln rör sig över den. Här kan du alltså ställa frågor som ger andra svar än enbart ja och nej. Jag aldrig testat detta själv, men jag har kompisar som gör detta för att få veta till exempel vart de ska resa nästa gång. Själv pendlar jag enbart vid speciella tillfällen när jag verkligen ville ha reda på något. Oftast har jag redan svaret intuitivt, men ibland vill jag ha en fysisk bekräftelse också. Då är pendeln bra att ta till.

Allt sådant här ska man göra i lagom dos. Om man frågar om allt kanske andevärlden blir lite sur till slut. Glöm inte bort – du ska leva också! Det är vanligt att folk missbrukar andevärlden och använder den för mycket. Då svarar den inte till slut, och det är ett tecken på att det är dags att lägga pendeln åt sidan ett tag.

Automatskrift gav svar

Automatskrift är ett annat medialt verktyg. Jag är ju i grunden frisör och jag minns när jag klippte en äldre dam som hette Anita när jag var anställd på Wulffs salonger i Malmö. Jag var 25 år då och hade nyligen gått ut frisörutbildningen. Anita och jag fann ganska snart att vi hade gemensamma intressen, så en fredagseftermiddag när jag klippte henne frågade hon mig: ”Har du provat automatskrift med den självskrivande pennan?”. 

Det hade jag inte, men hon berättade för mig att om jag gjorde det så var det bra om jag mediterade först så att jag var i ett avslappnat tillstånd. Och sen skulle jag bara slappna av och hålla en penna mot ett vitt, tomt papper.

På fredagskvällen satte jag mig vid skrivbordet för att testa automatskrift. Jag letade fram en silvrig penna jag fått i julklapp men inte använt. Jag trodde att andarna skulle tycka om att pennan var vacker.

Jag satte mig och mediterade med pennan i handen och ett papper intill mig. Jag andades lugnt och meditativt och kom in i en helt annan värld. Jag mötte ett enormt vitt ljus och kände hur jag bara försvann mer och mer. Det kändes bara lugnt och skönt.

Svar från tidigare liv

När jag kom tillbaks kändes det som att jag varit borta länge, samtidigt kändes det som att det rörde sig om en väldigt kort stund. Jag öppnade ögonen och tittade på pappret och det stod en massa ord som jag först hade väldigt svårt att läsa. Det stod svar på saker jag frågat tidigare, i mitt inre. Det stod till exempel att jag skulle finna kärleken sent i livet. Ett svar som gjorde mig lite sur då men som tyvärr visat sig vara sant.

Det stod också att jag skulle sluta klippa hår när jag var runt 45 – 47 år och att jag då skulle börja helt med andlighet. Detta var helt otänkbart för mig! Jag älskade mitt yrke som frisör och kreativiteten jag fick av att klippa. Men det visade sig bli exakt så. Jag sålde min frisersalong för några år sedan, när jag var 46 år, för att bli medium på heltid. 

Pennan hade även skrivit att jag skulle skriva böcker och när jag läste det minns jag att jag tänkte: ”Den är inte klok. Jag som är dyslektiker, hur ska det gå till?”. Det stod till och med att jag skulle skriva många böcker. Nu har jag gett ut 10 böcker!

All denna information fick jag vid ett enda tillfälle när jag testade automatskrift – och allt har stämt! Sen har jag provat vid andra tillfällen, men inte lyckats. Jag har inte fått fram någonting, Jag har helt enkelt inte kommit in i det tillståndet igen.

Andliga guiden ritade sig själv

Det handlar om att man måste släppa kontrollen, ge sig hän och låta sig föras in i andevärlden. När jag var yngre var det inte lätt, ens för mig. Idag är det annorlunda. Men förr var jag inte så lugn att jag kunde sätta mig och meditera på två minuter om jag var stressad. Så lång och strävsam meditation har fått mig till den lugna själ jag är idag.

Det som var så märkligt med automatskriften var att jag fick en helt annan skrivstil än jag normalt har, det kändes som om en gammal människa hade skrivit orden. Dessutom var det ord som jag inte använder, ungefär som ett språk i en gammal svensk film. Det kändes verkligen inte som mina ord, det var inte mitt sätt att uttrycka mig. 

Dessutom var texten svårläst och lite obegripligt, jag fick verkligen koncentrera mig för att få fram budskapet. Men efter en stund så vande jag mig och det gick lättare att läsa.

Jag fick även teckningar, bilder som jag ritade. Jag bad min guide rita sig själv och den bilden fick jag. Min guide har mycket karaktär. Han är grek och har väldigt markerade ögonbryn och de syntes som hårstrån som stod upp, hans läppar var stora och formen på ansiktet väldigt kantig. Hela teckningen var gjord av små, små streck. Så som jag själv aldrig skulle haft tålamod att rita.

Andevärlden bjuder oss gärna på kunskap som inte kostar något. Här har du fått tips på två sätt – pendling och automatskrift.

Nu är det bara för dig att prova!

Är du nyfiken på automatskrift? Prova vår webbkurs!

Se hela vårt utbud av webbkurser

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.