6 steg till ett hälsosamt liv: Meditationsläraren Sah D'Simones bästa tips

Sah D’Simone är meditationsläraren i New York som tagit kändisarna med storm och dessutom gjort succé med sin bok 5-Minute Daily Meditations. Sahs grundinställning för att lyckas med meditationen är att göra en liten övning varje dag. Och sedan upprepa övningen nästa dag … och nästa … – En dag kommer förändringen, menar Sah.

Text: Ida Therén
Foto: Kyle Calian

Sah D’Simone föddes i Brasilien men han och familjen flyttade till USA när Sah var tonåring. Hans föräldrar var inte stöttande när han kom ut som homosexuell. Inte långt därefter flyttade han till Los Angeles där han ville få chansen att leva sitt eget liv och lära känna sig själv lite bättre. Han drogs in i festsvängen, var med och startade den hajpade modetidningen Bullett Magazine.

Efter en tid blev han utköpt från projektet av sin kollega – något som han då upplevde som ett smärtsamt svek och han kände sig bedragen. Men just detta visade sig faktiskt bli Sahs räddning. Förändringen tvingade honom att ta tag i sitt drog- och alkoholproblem. Och även i depressionerna som allt mer hade börjat ta över hans liv.

Han tog tag i sig själv. Han blev intresserad av meditation och inspirerades av andliga lärare som Dalai Lama, Lama Zopa Rinpoche, Amma Mata Amritanandamayi, Adyashanti och Pema Chodron. Idag är Sah förespråkare för mental hälsa (mental health advocate) och han pratar öppet om psykisk ohälsa. Sah arbetar som meditationslärare och ”transformationscoach” och har ett flertal kändisar som klienter.

Sah bor i New York och har hunnit med att arbeta med holistisk hälsa bland annat på Google, Museum of Modern Art och FN. 

Sah D’Simones tips för ett hälsosamt liv:

1. Andas medvetet och träna andning dagligen.

2. Meditera regelbundet. Även den som aldrig testat kan börja på egen hand. Det finns bra guidade meditationer på exempelvis Youtube. Lägg märka till hur andningen sker genom näsan och hur den känns i bröstet. Det viktiga i meditationen är att hela tiden komma tillbaka till andningen, även när tankarna vill ta oss på andra vägar.

3. Välj dina vänner. Är du hela tiden omgiven av människor som klagar, gnäller och skvallrar kanske du måste ändra på det. Att prata på ett positivt sätt höjer må-bra-hormonerna i hjärnan.

4. Skär ner på socker, eller sluta helt.

5. Försök äta minst 70 procent vegetarisk kost. Gärna raw food.

6. Utför någon form av fysisk träning.

Vill du lära dig att meditera? Gå Benny Rosenqvists kurs

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.