Anna Strandlind: Viljan att nå ett mål

Positiva tankar skapar positiva känslor. Och med rätt sätt att tänka kan du nå hur långt som helst. Du sätter dina mål, det är också du som ser till att nå dem. För du kan!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Vi har medvetna och undermedvetna tankar. De undermedvetna är kopplade till känslorna och de medvetna är våra tankar. Jag kan förklara det på ett enklare sätt. De tankar som vi tänker är dominerande och styr vårt mående. Tänker vi negativt så får vi en negativ känsla, och tvärtom. Dessa tankar påverkar vårt undermedvetna. Först kommer tanken som skapar en känsla, den påverkar vår kropp som sedan blir till en handling och till sist ett resultat.

Det är alltså avgörande hur du tänker, känner och handlar, för det påverkar alltid dina resultat.

Visste du att naturen har format oss människor så att vi har kontroll över vårt undermedvetna genom de fem sinnena, även om vi inte alltid utnyttjar det? Du kan förse ditt undermedvetna med kreativa tankar och, som jag skrev tidigare, med negativa tankar som inte är så bra för dig. När du använder din fantasi på ett positivt sätt och drömmer dig bort i glädje, skapar du också detta i tanke och känsla. Men för att ditt undermedvetna ska reagera, måste du känna det du vill ha eller önskar och inte bara tänka det. Dina tankar ska blandas med känslorna.

Om du önskar det du vill ha utifrån det jag beskrivit, kan inte din hjärna hålla isär vad som är fantasi eller ”verklighet”. Du kan faktiskt skapa hur mycket som helst genom kreativa, skapande tankar. Vår fantasi är en otrolig kraft. Alla underverk som skapats har kommit via ett kreativt tänkande och fantasi!

Det krävs tålamod och uthållighet men om du koncentrerar dig på din starka önskan, ser det du vill skapa inom dig, och dessutom har tålamod och håller ditt fokus så blir din önskan till slut verklighet. Tänk och känn alltid i presens, i nutid, som om du redan har det! Se, känn och upplev i ditt inre hur glad och lycklig du är när du har uppnått din önskan, visualisera på ett beskrivande sätt och ha tålamod.

För att nå ditt undermedvetna och få resultat, är det viktigt att förstå att du endast kan nå dit med tankar som är väl sammankopplade med rätt känslor och din önskan. Begränsa dig inte! Tänk så mycket vi har skapat i världen som vi aldrig trodde att vi skulle få uppleva! Allt började med en önskan.

Jag hörde någon säga på radion: ”Vad krävs det av dig för att du ska göra det här?”. Mannen svarade: ”Viljan att göra det!”.

 

Varm kram från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.