Jai Thornell: Känner du hopp inför framtiden?

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Som Soul Coach, terapeut och lärare så har jag förmånen att träffa många människor. Jag älskar verkligen att få se när andra hittar svaren och sanningen som finns inom dem själva. Problem som från början verkar vara hur stora och svåra som helst kan på bara kort tid minska eller försvinna helt. Det är situationer kring relationer, ekonomi, jobb, familj, egna utvecklingen osv som kan upplevas som tuffa men när vi lyfter blicken en aning så ser vi med andra ögon på dem.

En del verkar ha svårare att ta sig igenom dessa. Min observation är att just dessa människor inte känner något, eller endast lite, hopp inför framtiden. Då menar jag inte bara deras egna framtid utan faktiskt den här planetens, helt eller i delar. Man har ofta en mörk framtidsbild med kriser, krig, våld, flyktingar, miljöförstöring i sitt medvetande. Vi matas alla av negativ ”nyhets”-rapportering och kommer det en positiv nyhet så handlar det om att våren är på väg eller att björnarna på Skansen fått ungar…

Om vi inte känner hopp inför framtiden så är det inte heller så mycket lönt att lösa de problem jag upplever att jag har eller hur? Så vi behöver ta ett beslut som handlar om vilken verklighet jag vill välja att se. Väljer jag att tro att det nästan bara är negativt i världen eller väljer jag att tro att det faktiskt är tvärtom? Väljer jag att ifrågasätta sanningshalten i vad som är verkliga problem och vad som inte är det? Vill jag vara aktiv i mina val till att förbättra världen eller ger jag upp? Är mediarapporteringen sann och balanserad? Är det andras fel att jag mår dåligt eller är det mitt eget genom de val jag gör och gjort?

Jag skulle kunna fylla den här tidningen med enbart positiva, glada nyheter om vår planet och dess framtid. För att kunna göra det så har jag valt att ta bort skitnyheterna ur mitt liv och söka riktiga nyheter på annat håll. Händer det något viktigt som jag bör veta så når det mig i alla fall. Jag kan kort sammanfatta det så här; Vi är på väg mot en bättre värld. Men tro inte bara på mina ord – du kan också hitta samma information som jag gjort och gör!

För att känna hopp för framtiden så behöver vi göra aktiva val i vilken information vi tar in som är sann, vi behöver göra aktiva val i vår vardag som bygger på det sanna och goda och vi behöver hitta svaren och sanningen som finns inom oss, sanningen som alltid funnits där och alltid kommer att finnas där oavsett var och på vad vi har våra tankar och känslor.

Det finns hopp – tillåt dig inte att vara utan detta. När du gör detta så kommer din andra problem, inbillade eller verkliga, att försvinna!

Namasté
Jai Thornell
www.loveit.se

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.