Sanningen finns i dig

Att säga upp sig från sitt liv låter kanske märkligt. Men känn efter – vad i ditt liv passar egentligen inte in med den du är? Ditt jobb? Vissa relationer? När du går igenom och känner in dessa frågor så vet du i hjärtat vad svaren är, inte sant?

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Sluta leta. Säg upp dig från ditt liv. Jag menar inte att du ska ”checka ut” och sluta leva. Jag menar tvärtom – att börja leva fullt ut, inifrån ditt hjärta följa din sanning om vem du är, varför du är här och vad din uppgift är. Så vad är din uppgift? Svaret är att vara verkligt sann och hjälpsam! Du är enbart här för att vara verkligt hjälpsam. I vad? Först mot dig själv och sedan mot andra. Inte att du måste lära dig en massa eller bli ”hel” eller ”upplyst” först innan du ska göra skillnad för andra. Du kan göra detta redan om en minut. Skulle vi vänta med att göra skillnad för andra tills vi tror att vi är kapabla till det, då skulle ingen kunna göra något.

Att säga upp sig från sitt liv låter kanske märkligt. Men känn efter – vad i ditt liv passar egentligen inte in med den du är? Ditt jobb? Vissa relationer? Vilka av dina tankar och känslor om dig själv är egentligen inte sanna? Och skulle det inte vara skönt att slippa dem? Vad skulle du hellre vilja ha i ditt liv? Vad är frihet för dig? Och vad finns i den? Och vad finns inte i den? När du går igenom och känner in dessa frågor så vet du i hjärtat vad svaren är, inte sant?

För det är i hjärtat vi vet vad som är sant, vi känner den sanningen även om den ibland verkar vara svår att finna. Vi vet att vi är kärlek. Att vi duger. Att vi är ”good enough” – bra nog. Andra kanske tycker något annat – och vi med ibland. Men vad andra tycker är bara vad andra tycker. Deras åsikter om oss handlar inte om oss – det har de aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Deras åsikter handlar om dem – deras tro att de är små och odugliga. De har sanningen i sitt hjärta, men har inte tänkt på att leta där. Så bry dig inte, utan fokusera på din storhet – sanningen.

”Endast sanningen kan göra dig verkligt fri” skriver Eckhart Tolle. Så sluta leta i det yttre efter den – sanningen finns ditt hjärta – lyssna på den och säg upp dig från ditt liv – från det som hindrar dig att leva livet fullt ut. Lyssna på hoppet där i dig som viskar; Underbara älskade själ – du klarar det!

Namasté
Jai
www.loveit.se

Fler krönikor

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.