Heala dig själv genom meditation – 4 enkla steg

Alla har en healingförmåga – det gäller bara att hitta ditt eget sätt. Det viktigaste är att du tror på det själv och har tillit till healingenergin.

Text: Anna Flodberg
Foto: Shutterstock

Så healar du dig själv via meditation

Följande övning är hämtad från boken Healing för ett bättre liv, av mediet Benny Rosenqvist. Han menar att healing via meditation är ett bra sätt att ge healing till sig själv. Då går du mentalt så högt upp i din tanke som du kan energimässigt.

Gör så här:
1. Föreställ dig kronchakrat ovanför hjässan som en lotusblomma som öppnar sig och att du åker upp ungefär som att du åker hiss. (Det finns olika dimensioner, men tänk att det är den nionde dimensionen som har healingenergin. Symboliskt trycker du då på ”nian” i hissen och åker uppåt och uppåt.)

2. När du är på en sån hög nivå energimässigt känner du dig helt inne i det och är frånvarande när det gäller andra saker. Du befinner dig i en massa ljus, ett blå-vitt healingljus som man också ser när man ger healing. Gå så högt upp som du kan tills du når healingenergin, och sen tankar du ner energin via kronchakrat. Kanske upplever du nu en värme i kroppen, och känner hur energin går igenom alla dina chakran och sprider sig ut i meridianerna.

3. Andas lugnt och helande, det lugnar ner alla känslor av oro. Sen riktar du din tanke mot det område som du känner att du behöver jobba med. Om det är hjärtesorg så riktar du din tanke mot hjärtat för att förlösa smärtan du känner, om den är fysisk eller psykisk.

4. Värmen i kroppen fungerar som smärtlindring, det är något som händer i kroppen, och du får en boost av ny energi.

Utmattad?
Om du är utmattad är det bra att meditera med healing varje dag, för läkningen går mycket fortare då, menar Benny. För det första ger ju meditationen energi, och sedan healas du på samma gång. Du kan dessutom få svaren på varför du har gått in i väggen från första början.

Healing som smärtlindring

Psyket spelar stor roll i vår förmåga att lindra smärta, och vi kan faktiskt lära oss att stänga av smärta, menar Benny.

Vid huvudvärk
• Ge din huvudvärk en färg som du tycker passar den. Föreställ sen att du har ett glas framför dig och tänk att du lutar huvudet framåt och häller ut huvudvärken genom näsan. Tänk att vattnet färgas av den färg som gav din smärta, när denna lämnar din kropp.


Vid halsont
1. Sätt dig ner och meditera. Tänk kraft och healing och jobba mentalt med hela ditt immunförsvar. Tänk att alla de små soldaterna i din kropp nu ska få riktigt mycket energi till att göra sitt jobb.
2. Mobilisera din inre kraft mot halsen som gör ont. Föreställ dig att du ser ett energiljus från olika delar av kroppen som kommer dit och samlas.

Bra att veta!

Det finns inga risker med att ge healing, men enligt lag får man inte ge healing till personer med vissa sjukdomstillstånd, som diabetes, epilepsi och hjärtfel. Och barn under åtta år får man inte heller ge healing till. Det finns också de andliga lagarna att ta hänsyn till. De säger att du alltid måste fråga om du får ge healing innan du gör det.

Tips!

Här kan du köpa boken Healing för ett bättre liv, av Benny Rosenqvist.

Missa inte Bennys webbkurs: Lär dig meditera

Läs vad Nära mer har skrivit om meditation

 

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.