Helena-Magdalena lär dig leva ett mer lustfyllt liv

Tack vare sköna vardagsrutiner med kristaller, oljor, meditation och bön lever Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt ett liv i harmoni. I sitt arbete som astrolog och medium märker hon att många vill göra detsamma, men inte riktigt vet hur. Därför vill hon lära oss hur vi alla kan skapa magi i våra liv. En ny onlinekurs, i samarbete med Nära, stillar nyfikenheten och öppnar dörrar.

Text: Madeleine Walles
Foto: Privat

Här kan du läsa om Helena-Magdalenas nya webbkurs: Skapa mer magi i ditt liv

Det är lätt att glömma bort hur magiskt livet faktiskt är, hur magiska varelser vi människor är i allt det jordiska och i den dagliga stressen då allt ska hinnas med.

Förr, när vi hade en starkare koppling till kyrkan, var bönen och gemenskapen i församlingen en naturlig del av våra liv, en trygghet, i många människors liv. Men med små, enkla medel kan vi även idag lära oss att leva med mer magi och harmoni i vår vardag. Det säger Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt som genom åren – inte minst i sitt arbete som astrolog och medium – lärt sig att ta vara på den magi hon har omkring sig. Viktiga ritualer i hennes liv, så enkla och självklara att hon nu vill dela dem med oss alla.

– När jag för drygt 25 år sen gick min första reikihealing-utbildning började jag arbeta med kristaller och eteriska oljor samt lyssna på andlig musik, säger Helena-Magdalena. Det var i den vevan allt hände, då jag började arbeta medialt. Det blev grunden till det liv jag lever idag. En morgon blev jag plötsligt medveten om hur viktiga dessa enkla ritualer är, de jag haft i hela mitt vuxna liv. Att kliva upp på morgonen och tända min oljelampa, gå igenom mina älskade kristaller, dra dagens änglakort och meditera till skön musik. Allt detta skapar stämning inom mig, och i rummet.

Vill stilla nyfikenhet

Det görs med lätthet och glädje. Helena-Magdalena tror inte på rutiner som ska följas strikt, att fastna i något som gör oss beroende. Vi ska vara oss själva. För henne är det lika naturligt att handväskan rymmer ett par kristaller som att där finns ett Lypsyl. Konstigare än så behöver magi inte vara.

– Vi ska omge oss med det vi vill ha mer av i våra liv, det vi dras till, säger hon. Jag släpar runt mina kristaller världen över när jag är på resa, låter dem växla lite över tid.

– Eteriska oljor har alltid skapat magi i familjen. När mina barn var små och kom hem från förskolan lite övertrötta, lät jag dem krypa ner i ett bad där jag hällt i några droppar av min absoluta favorit bland eteriska oljor, Ylang Ylang. Det skapade minnen. Nu när mina barn, som idag är vuxna, kommer hem hit och känner den doften så minns de sin barndom!

Sedan ett år driver Helena-Magdalena The Lighthouse i Onsala på Västkusten, med kurser, föreläsningar och meditationer. Besökarna ställer ofta frågor om just de verktyg Helena-Magdalena använder i sin vardag: Vilka kristaller ska jag köpa? Hur använder jag dem? Vilka orakelkort är bäst? Det väckte idén om att skapa onlinekursen Skapa mer magi i ditt liv.

– Jag har märkt hur intresserade människor är av kristaller och orakelkort. Även av meditationer och kraftplatser. Samtidigt är många osäkra och vet inte hur de ska använda stenar och kort, hur de gör för att tona in en plats och bli medvetna om den. Det finns en stor nyfikenhet. Så jag började fundera på vad jag själv gör för att skapa magi i mitt liv och hur jag kan dela det med andra.

Helena-Magdalena insåg att hon nog hade varit väldigt annorlunda som person om hon inte haft de här små ritualerna i sin vardag. Om hon bara stressat ut i trafiken på väg till kontoret, så som hon levde förr.

– Nu, när jag börjar dagen med kristaller, orakelkort och musik är jag som i himmelriket hela tiden. Jag vet att vi alla är medskapare till vårt liv och till vår framtid, det är verkligen magiskt. Genom att leva i samklang med universum, genom att be, önska och visa tacksamhet får vi en vision av hur vi vill att våra liv ska se ut. Och kan skapa det.

Bön ger vägledning

Vad menar hon då är den enklaste vägen för att uppnå magi?

– Att börja be, att hitta sin bön, säger Helena-Magdalena. För många är det så förknippat med religion och att be till Gud, men du kan lika gärna be till universum, änglarna eller dina guider. Jag tycker själv att när jag centrerar mig i bönen, riktar min önskan och min längtan, ställer frågor – då får jag svar, jag får hjälp. Jag ber varje kväll sedan tio år tillbaka, jag tackar för allt fantastiskt som sker och jag ber om vägledning.

– Jag ser det som att när vi ber så talar vi till universum. När vi mediterar så lyssnar vi till universum. När jag ber är det som att jag talar till en mentor och frågar: Hur ska jag göra nu? Hur blir det om jag gör så här? Kan du visa mig rätt väg framåt? Sedan fångar jag svaren i det som manifesteras, det som sker, i mitt vardagliga liv. Jag är mottaglig när intuitionen talar till mig. Om vi bara blir medvetna om vårt sjätte sinne, så får vi svar och vägledning.

Detta är en del av vad Helena-Magdalena tar upp i sin nya kurs. Hon kommer även in på magi kopplat till kvinnans menscykler, lär oss se hur vi faktiskt kan använda dessa på ett positivt sätt.

– När vi själva förstår våra cykler kan vi, så gott det går, använda dem för att planera våra liv. Många gånger när vi får vår mens är vi väldigt känsliga och har humörsvängningar, vi längtar efter att vara i fred. Jag vet så väl! Helst vill jag sitta under en filt i källaren då. Men för att vara snäll mot sig själv kan man under den här perioden försöka undvika att vara så aktiv, låta bli att vara på resande fot eller vara alltför högpresterande. Det har hjälpt mig mycket, när jag försökt planera livet lite så.

– Ägglossningen däremot, är en period då vi ”klarar allt” så då är det smart att använda den till att ta nya initiativ och lägga in mer i almanackan, kanske planera in sina resor då. Vi kan verkligen använda menscyklerna positivt. Prova att ge dig lite tid för självreflektion dagarna före mens. Lägg in en paus då du kan helas och läkas och lyssna på din intuition.

Du tipsar även om månens magi, hur hjälper den oss?
– Månen är helt underbar, inte bara vacker utan verkligen magisk. Vid nymåne och mörkermåne, perioden precis innan och efter, ska vi så ett frö och ha fokus på det vi vill skapa, det vi vill ska växa. Som nya idéer, mål och drömmar. Ett tips är att skriva en önskelista vid nymåne, en lista över allt det vi vill sätta fart med.

– Vid fullmåne är det sedan dags att skörda. Att fullborda och göra verklighet av det du sått. Det är också en bra period att jobba med förlåtelse och att släppa taget om människor eller situationer vi är färdiga med. I min kurs kommer jag att lägga in datum på alla nymånar och alla fullmånar, så att man inte missar dem.

Förverkliga drömmar

För Helena-Magdalena har det alltid varit viktigt att leva närvarande i sina sinnen, något hon också tar upp.

– Jag förstärker mina sinnen när jag kommer till en ny plats. Då sätter jag mig ner och tonar in, centrerar mig inom mig själv. Jag känner efter hur det känns på platsen och om jag ser något som är bortom. Ofta får jag kontakt med andevärlden då, men jag blir också medveten om hur det luktar, vad jag ser och vad som hörs. På alla mina resor i Grekland använder jag till exempel vattnet i min meditation. Då ställer jag mig en bit ut i havet, i skön harmoni med alla elementen. Just det finns det en övning om i kursen.

Det finns många spännande övningar!
– Ja, jag tänker att teorierna jag skriver om kunde lika väl ha varit en bok, men en bok ställer man i en hylla när man läst den och sedan är det lätt att den glöms bort. Min vision med onlinekursen är att det ska finnas övningar för alla, du ska hitta det som passar dig själv bäst, rutiner som skapar din vardagsmagi. Kursen är även kopplad till en Facebook-grupp där kursdeltagarna kan möta likasinnade. Kanske någon i gruppen bidrar med egna övningar! På så vis kan de som går kursen verkligen känna att de gör detta tillsammans.

Helena-Magdalena vill lära oss att finna magi för en dag, för en vecka för ett år – eller för hela tiden här på jorden!

– Jag brukar säga att det handlar om att bli regissör i sitt eget liv. Det kan vi alla bli. Sedan har vi givetvis olika förutsättningar, men varje människa kan påverka sitt eget liv väldigt mycket. Det är viktigt att gå in i känslan att vi verkligen kan, för det ger väldigt mycket energi. Utgår vi från var vi står kan vi ha stora drömmar och små drömmar. Och se dem bli verklighet. Det styr vi själva.

Vem ser du som målgrupp för din kurs?
– Alla som vill fylla sitt liv med mer magi. Människor som vill lära sig mer om månen, kristaller, eteriska oljor. Jag bjuder på ett smörgåsbord som närmar sig ämnen jag tidigare gjort fördjupningskurser om, till exempel attraktionslagen. Men här vill jag ha en större bredd och väcka intresse för mer. Du behöver ingen erfarenhet alls för att gå den här kursen, det räcker så väl med att bara tycka det är roligt att bjuda in magin lite mer. Testa, och se vad som händer! Som att prova meditation i 21 dagar – ja, vad händer då?

– Min förhoppning är att skapa aha-upplevelser. Att de som är lite osäkra inom olika områden ska kunna säga att nu förstår jag! Nu vet jag hur våra chakran fungerar. Nu vet jag hur jag ska hantera min menscykel. Och avrunda med ”det är ju så lätt, varför har jag inte tänkt på det här!”.

Helena-Magdalena betonar att det är viktigt att finna frihet i sin magi, att göra på sitt eget sätt och inte fastna i någon annans ritualer eller i det som någon annan har sagt.

– Om jag får till mig att jag ska gå med en bergkristall på huvudet hela dagen, då gör jag väl det. Frihet och läkande är rätt sätt att närma oss magi. Visst finns det verktyg, men känn ingen oro för hur du ska använda dem! För vem bestämmer vad som är rätt sätt?

– Det ska vara spännande att utforska och upptäcka. Ju mer fokus du har på magin i ditt liv – desto mer magiskt kommer det att bli!

3 vägar till magi i vardagen:

1. Dra ett orakelkort som en vägledning för dagen. Kanske får du en signal om att du ska vara mer moderlig idag, eller kraftfull som en krigargudinna. Ett enkelt ord, som ENTUSIASM, kan också räcka för att starta dagen på rätt sätt. Orakelkort finns även som app till telefonen, smidigt att använda när du är på resande fot.

2. Låt varje dag fyllas av universums tecken, var öppen och mottaglig. Bästa tipset är att ta en promenad och sända ut till universum att nu tar jag tacksamt emot tecken. Lyssna till din intuition, fokusera på allt runt omkring, se och lyssna. Tecknen finns där hela tiden men vi missar dem lätt om vi har fokus på något annat.

3. Ta bort ditt logiska filter och var mer mottaglig. Anar du en skugga som går förbi, tona in den utan att tänka logiskt. Snappa upp känslan, gör din personliga tolkning och låt den fylla dig med en wow-känsla.

Det här är Helena-Magdalena:

Ålder: 52 år.
Bor: Göteborg och Onsala.
Gör: Arbetar som astrolog och medium.
Aktuell med: Nya webbkursen Skapa mer magi i ditt liv

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.