Anna Strandlind: Att vara sin egen bästa vän

Låt inte dina brister ta kommandot! Alla har vi svagheter, men att erkänna dem ger mod och styrka. Det är då vi växer! Vi blir sanna själar och kan ge kärlek till oss själva.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag tror att vi har så fullt upp med allt som händer runt omkring oss att vi glömmer vår egen gudomlighet och styrka!

Den äkta genuina kärleken till oss själva innebär även att respektera våra brister, precis som vi ska respektera andras. Kanske lägger vi mer tid på hur andra beter sig, i stället för att reflektera över vårt eget beteende.

Om vi känner oss avundsjuka, har brist på tålamod, är arga eller något annat negativt så är det viktigt att vi försöker bryta det beteendet, för det gynnar varken oss själva eller andra. Det är mänskligt att uppleva dessa känslor, men det är inte bra för oss. Det kan skapa ännu mer negativitet.

Ju mer kärlek vi ger oss själva, desto lättare blir det att göra rätt och utvecklas. Ju mer vi kan tycka om och acceptera våra och andras svaga sidor, desto mer äkta blir vi. Vår värdering av oss själva blir mer sann, för ingen är perfekt.

Egentligen behöver inte svaga sidor vara något negativt. Den insikten kan skapa förståelse för andra och deras beteenden.

Jag tycker att människor som visar sina mindre bra sidor och har insikt om dem är modiga och starka. De behöver inte försvara sig. Att kunna erkänna sina brister är inte alltid så lätt, men alla behöver vi jobba med olika saker för att utvecklas.

Den som känner kärlek till sig själv fruktar inte skrytsamt prat från andra människor. Om vi är rädda eller känner oss hotade av dessa människor, handlar det ofta om en återspegling av något inom oss själva som vi behöver jobba med.

Vi borde reflektera över hur mycket positivt vi kan skapa tillsammans genom att lyfta fram varandra! Alla bär en gudomlighet inom sig och vi ska låta den styra oss i stället för att låta våra brister ta kommandot.

Idag är jag vän med mig själv och mina brister, men jag behöver ändå fortsätta att reflektera och utveckla mig. Ibland tar vi två steg tillbaka och ibland flera kliv framåt. Men glöm inte nuet, för det är då vi upptäcker saker inom oss själva och andra som är väldigt lärande.

Ge något till dig själv och andra idag, något som ger dig harmoni och glädje. Allt handlar om inställning och attityd till sig själv och andra. Det går aldrig att förändra någon annan, bara sig själv. Så reflektera över dina val varje dag, om de är rätt för dig. Om inte, så ändra inställningen till ditt liv.

 

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.